Gastvrouw Berry, lachend in gesprek met een bezoeker van de Werkwinkel in Overvecht

“Bezoeker Berry vertelt haar verhaal”

Ik kon maar geen vrijwilligerswerk vinden dat bij me past

Via een vriendin ben ik bij de Werkwinkel terecht gekomen. Zij werd gevraagd om een huiskamersfeer te brengen in de Werkwinkel in Overvecht. Ik ben met haar meegegaan, omdat zij het eng vond om alleen te gaan. Wij hebben toen samen de huiskamer van de Werkwinkel ingericht. Ik was erg benieuwd naar wat de Werkwinkel precies deed en heb hierover rondgevraagd. Ik zat al enige tijd thuis en wilde al lange tijd vrijwilligerswerk doen, maar kon nooit wat vinden dat bij me past. Toen ik in gesprek ging met de medewerker van de Werkwinkel, heb ik gevraagd wat zij kon betekenen voor mij. Nu is het inmiddels een jaar later en werk ik nog steeds als vrijwilliger bij de Werkwinkel in Overvecht.

“Ik zat al enige tijd thuis en wilde al lange tijd vrijwilligerswerk doen. De Werkwinkel heeft mij geholpen aan de volgende stap.”

Volgende stap

Zonder de Werkwinkel had ik moeilijk een leuke plek kunnen vinden wat echt bij mij past. Ik was natuurlijk al lange tijd op zoek naar vrijwilligerswerk en de Werkwinkel heeft de perfecte bezigheid voor mij gevonden. Ik verricht ondersteunende en administratieve taken voor Leidy, de projectleider van Werkwinkel Overvecht. De Werkwinkel kan ik omschrijven als een organisatie die je goed ondersteunt. Je kan er altijd terecht als je vragen hebt, bijvoorbeeld over je uitkering. Als het nodig is, brengen de medewerkers je in contact met de juiste instantie. Bijvoorbeeld als je eerst aan je taal wilt werken. Ze denken goed met je mee; moet je eerst een opleiding volgen? Of ga je meteen de werkvloer op? De Werkwinkel is echt heel speciaal voor mij. Ik voel mij weer zinvol en kijk iedere week uit naar de dagen dat ik aan het werk ben.

Open inloop

Je kunt gewoon zonder afspraak binnen lopen. De mensen van de Werkwinkel denken graag met je mee en kijken samen wat er voor jou mogelijk is. Het is gratis, er is koffie of thee en er zijn geen verplichtingen. Iedereen is welkom!

Bekijk hier onze openingstijden per locatie