Gastvrouw Ester

“Bezoeker Ester vertelt haar verhaal”

Van nog nooit gesolliciteerd, naar een parttime baan in één keer

De Werkwinkel heeft de afgelopen periode veel voor mij betekend en mij goed op weg geholpen. Via het Buurtteam ben ik bij de Werkwinkel terechtgekomen. Ik wilde graag de stap naar betaald werk weer gaan zetten, maar mijn onzekerheid en angst om mijn WIA-uitkering kwijt te raken stonden in de weg. Toen ik eenmaal in de Werkwinkel kwam en in gesprek ging met de Werkwinkel-medewerker, werd ik gerustgesteld.

“Ik wilde graag aan het werk als gastvrouw, maar ik heb een WIA-uitkering en ik was heel bang om die WIA kwijt te raken. Eenmaal in de Werkwinkel was ik snel gerustgesteld.”

Angsten

Voordat ik bij de Werkwinkel kwam, heb ik heel lang geen vaste baan gehad. De Werkwinkel heeft mij toen de mogelijkheid gegeven om te beginnen als vrijwilliger in de Werkwinkel in Kanaleneiland. Deze kans heb ik met beide handen gepakt natuurlijk. Inmiddels heb ik zoveel zelfvertrouwen gekregen, dat ik de stap naar betaald werk heb gezet! Mijn angsten om stappen te ondernemen zijn weggenomen door de Werkwinkel. De Werkwinkel heeft mij meer zekerheid en een duwtje in de juiste richting gegeven om verder te komen. Het zou er voor mij heel anders hebben uitgezien als ik nooit van de Werkwinkel had gehoord. Ik ben heel goed in het uitstellen van dingen en door de Werkwinkel is alles in een snel vaart gegaan.

Open inloop

Je kunt gewoon zonder afspraak binnen lopen. De mensen van de Werkwinkel denken graag met je mee en kijken samen wat er voor jou mogelijk is. Het is gratis, er is koffie of thee en er zijn geen verplichtingen. Iedereen is welkom!

Bekijk hier onze openingstijden per locatie