“Medewerker Margreet vertelt haar verhaal”

De Werkwinkel biedt een veilige plek waar mensen zichzelf kunnen zijn

Sinds de start van Werkwinkel Zuidwest werk in buurthuis de Nieuwe Jutter. Ik had van de Werkwinkel Overvecht gehoord en het leek mij heel leuk om in een soortgelijk concept te gaan werken. De wijze waarop gewerkt wordt binnen de Werkwinkel sprak mij heel erg aan. De Werkwinkel richt zich niet op een bepaalde groep wat betekent dat iedereen welkom is. Dat zorgt voor veel variatie. Het gaat niet altijd om het vinden van passend werk of een opleiding, maar om hulp bij de weg die nog bewandeld moet worden. Ik zie dat voornamelijk terug in de vragen die ik krijg. De ene keer heb ik iemand die een tijdje in de ziektewet heeft gezeten en iets zoekt om zijn dagen op te vullen. De andere keer krijg ik dan iemand die jaren niet heeft gewerkt en graag weer fulltime aan de slag wil.

Veilige plek

Als bezoekers eenmaal in gesprek zijn met mij, durven ze zich kwetsbaar open te stellen. Ik merk dat de Werkwinkel een veilige plek kan bieden waar bezoekers ook zichzelf kunnen zijn. Wat ik graag zou willen zeggen tegen iemand die een volgende stap zou willen zetten: begin met een kop koffie of thee te drinken bij ons om kennis te maken. Daarna kun je altijd nog kiezen of je wel of niet wilt terugkomen. Wie weet dat jij misschien verder geholpen kan worden aan een nieuwe stap!

Open inloop

Je kunt gewoon zonder afspraak binnen lopen. De mensen van de Werkwinkel denken graag met je mee en kijken samen wat er voor jou mogelijk is. Het is gratis, er is koffie of thee en er zijn geen verplichtingen. Iedereen is welkom!

Bekijk hier onze openingstijden per locatie