“Bezoeker Patrick vertelt zijn verhaal”

Door de Werkwinkel heb ik de ideale werkplek gevonden 

Ik heb altijd goedbetaalde banen gehad, maar de laatste 20 jaar heb ik tegen mijn zin in gewerkt. Ik had nooit plezier in de baantjes die ik heb gehad en vond het moeilijk om iets te vinden dat echt bij mij past. Nadat ik er even tussenuit ben geweest, ben ik voor een korte periode van zeven maanden verhuiscoördinator geweest voor de gemeente Utrecht. Alle gemeentediensten gingen vanuit verschillende plekken in Utrecht verhuizen naar het Stadskantoor. Ik moest ervoor zorgen dat alle objecten leverbaar waren. Ik had heel erg veel plezier in het werk wat ik deed. Helaas was het een functie van korte duur en toen kwam ik in de WW terecht. Ik was werkeloos en kreeg te maken met schulden. Via het Buurtteam wilde ik wat kwijtscheldingen gaan regelen. Het Buurtteam heeft mij uiteindelijk doorverwezen naar de Werkwinkel. Eenmaal in de Werkwinkel ging ik in gesprek met Sonja, medewerker van de Werkwinkel. 

”Ik krijg van mensen om mij heen te horen: ‘’Je straalt weer.’’ Dat heb ik in tijden niet meer gedaan.” 

Stralen

Voor mij waren er veel mogelijkheden, maar ik had geen zin om weer het werk te doen dat ik altijd gedaan heb. Sonja heeft uiteindelijk de perfecte match voor mij gevonden. Het was een functie op vijf minuten van mijn huis. Ik mocht op sollicitatiegesprek komen, maar ik was heel erg op mijn hoede. Ik heb namelijk slechte ervaringen gehad met werkgevers en ben daardoor heel wantrouwend geworden. Uiteindelijk ben ik toch op gesprek gegaan. Ik werd meteen aangenomen! Zij zochten iemand die in de buurt woont, die kon lezen en schrijven en die met een computer overweg kon. Sinds 1 januari heb ik een leuke baan als bouwplaats coördinator. Ik ga elke dag met veel plezier naar m’n werk en ik krijg er veel positieve energie van. Ik mag af en toe ook mijn hond meenemen naar de bouwplaats en mijn hobby als fotograaf uitoefenen. Echt de ideale plek dus voor mij! 

Open inloop

Je kunt gewoon zonder afspraak binnen lopen. De mensen van de Werkwinkel denken graag met je mee en kijken samen wat er voor jou mogelijk is. Het is gratis, er is koffie of thee en er zijn geen verplichtingen. Iedereen is welkom!

Bekijk hier onze openingstijden per locatie